Лесна прическа за специален повод

Изминалият уикенд, беше наистина много специален и изключително женски. Уикенд на дългите разходки, момичешките разговори, гарнирани с вино, домашни брускети и добро настроение. Момичето, с което прекарахме тези страхотни няколко дни и мой верен съмишленик в редица блог постове- Памела, празнуваше своето дипломиране. Бях и съм изключително щастлива, че имах възможността да споделя с нея този момент и да и помогна в приготовленията за специалната вечер. Досещате се, че нямаше как да пропусна да ви направя част от нашите преживявания, ето защо в днешния блог пост ще минем стъпка по стъпка в създаването на визията, която избрахме за Памела.
Една лесна и бърза идея за официална прическа, която всеки малко по сръчен ваш приятел може да ви направи. В моментите, когато сте пропуснали да запазите час при фризьор или трябва да действате бързо, този пост ще ви е от полза. 
Трябват ви само тънка маша, няколко фуркети, лак за коса и по-малко от 30 минути.


стъпка 1: Разделяме косата на няколко части, и навиваме с тънка маша без да разрошваме къдриците.


стъпка 2: Връзваме малка опашна в основата на тила като оставяме известно количество коса в горната част и отстрани. Издърпваме внимателно няколко кичурчета от ластика/в горната част на опашката/, за да придадем малко обем.


стъпка 3: С помощта на фуркети, небрежно започваме да прибираме кичурчетата от опашката, оформяйки нисък кок. Когато всички кичури от опашката са прибрани, внимателно започваме да взимаме от страничните части, които отделихме в началото и ги добавяме към кокчето. Може да ги кръстосвате отдолу или отгоре на самия кок. 


стъпка 4: Добавяме кичур по кичур цялата коса към кока, като не се притеснявайте,че някои кичури са по дълги от други, тях може да приберете накрая, с което да придадете финалната форма на кока. Последно приберете кичурите, които се намират покрай лицето, в зависимост от това как ви отива, може да оформите косата отпред на равен или по-дълбок път.

Voila!


Това беше от мен за тази седмица! Надявам се поне мъничко да съм успяла да ви вдъхновя и да ви предам от нашето вълнение! Успешна и усмихната седмица!                                                                       

Comments

Form for Contact Page (Do not remove)