Да си направим сами: Двуфазен дегримьор


Здравейте, приятели! Днешното "Направи си сам" предложение е 100% натурален двуфазен дегримьор, който лесно, бързо и нежно отстранява остатъци от грим, без да дразни и изсушава кожата. Много от вас ми споделиха колко им е трудно да намерят подходящ продукт за почистване на грим, който да не съдържа алкохол или други вредни за кожата вещества, ето защо е време да си го приготвим сами :)

 Всичко, което ни е нужно е:

1. Празно шишенце, с пипета или помпа (може да използвате някой вече свършил продукт или да намерите във всеки един магазин за натурална козметика);
3. Флорална вода от лайка, роза или лавандула.


Естественото масло от жожоба се извлича от плодовете на растението Simmondsia Chinensis. Маслото е изградено от естери с права верига на мононенаситени мастни киселини с дълги вериги и мастни алкохоли. Характеризира с това, че не е дразнещо и не е алергизиращо към кожата и лигавиците. Това масло има овлажняващи и успокояващи свойства, както и антибактериални, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. В същото време има способността да заздравява и укрепва миглите.От далечни времена лайката е позната като противовъзпалително и успокояващо кожата средство. Също както и маслото от жожоба, притежава, антибактериални свойства, подобравя състоянието на кожа, склонна към акне; зачервявания, в следствие на разширени капиляри и други. Водата от лайка е незаменима в ароматерапията и парфюмерията.


Пропорцията на смесване на двете основни съставки - масло от жожоба и вода от лайка - е 1:3, като може да варира в полза на маслото, в зависимост от това дали използвате по-силен водоустойчив грим, или само лека спирала. Преди да използвате дегримьора, не забравяйте да разклатите добре, така че двете фази да се смесят, след което обтрийте нежно лицето и очите с напоен памучен тампон. 

Et Voila, може да се насладите на чиста, мека, здрава и щастлива кожа.Comments

Form for Contact Page (Do not remove)