Карлово, България

Фестивалът на лавандулата в КарловоПреди няколко седмици, когато любимият ми видеограф и приятел, Кристина Костова, ми каза, "хей, ще снимам фестивала на лавандулата в Карлово, би ли искал да дойдеш?" Нямаше нужда да ме пита втори път. Тези от вас, които са с мен от известно време, знаят любовта ми към лавандулата, как можех да пропусна празника на едно от любимите си растения.Изобщо няма да преувелича, ако ви кажа, че ароматът на лавандула се носеше по улиците на малкото Карлово, така че ние го последвахме до гостилница Бухал, където тази година беше отбелязан Лавандуловият фестивал. Щом прекрачихме прага, изведнъж попаднахме в друго време - на народни песни и танци, на феи с бели рокли и ароматна лавандула в косите...

Успяхме да видим как се добива лавандулово масло, да изпием чаша кафе, приготвено на пясък и най-вълнуващото за мен - да се разходя из най-красивите лавандулови полета, защитени от величието на Балканите.

Боя се, че не мога да ви опиша правилно тази красота на природата ... залязващото слънце обгръща лавандулата в златист блясък, аромата, който идва от безкрайните полета и привлича късните пчели, тишината, необятността ... един незабравимо лавандулов спомен.

Comments

Form for Contact Page (Do not remove)