Любимците от мрежата

Месец април е към своя край и докато сме в трепетно очакване на задаващия се Май, който искрено се надявам да донесе по-топли и слънчеви пролетни дни, реших да ви подготвя едно малко разпускащо четиво, което включва всички мои любимци от мрежата през април и някои интересни събития, които предстоят през май. Затова отделете си 10 минутки за заслужена почивка, настанете се удобно, направете си чаша ароматен чай и се впуснете смело в необятния свят на мрежата и открийте нещо ново в категориите - YouTube, Събития, Ново хоби, Инициативи.


I. YouTube - TheCottageFairy

Един изключително вдъхновяващ канал, който показва живота на младо момиче, избрало да заживее далеч от шума и суетата на големия град, сред природата, растенията и красотата на неподправените моменти. Ако и вие често се замисляте дали да не избягате дори и за малко от града, хвърлете един поглед  на видеата и, със сигурност ще ви вдъхнови простотата и очарованаето на дните сред природата в малката приказна вила в планината. 
II. Инициативи-Бъди градски градинар в подкрепа на Солидарната кухня в София

От известно време се опитвам да си създам нещо като традиция относно участието в различни полезни инициативи поне веднъж в месеца. Инициатива, в която бих се включила с радост през месец май е под мотото "Бъди градски градинар в подкрепа на Солидарната кухня в София".  "Градина заДружба" е първата и бурно разрастваща се комунална градина в София, където всеки може да отглежда храната си и да бъде част от едно сплотено общество, отдадено на взаимопомощ и разбирателство. Всеки уикенд солидарната градина има нужда от няколко допълнителни чифта ръце и отворени сърца, които да помагат в обработването на земята и отглеждането на картофи, чушки, тиквички, домати, лук. Вижте повече за инициативата.
III. Ново хоби - Хербарий

С настъпващата пролет и все по-цветните поляни у мен се отключи желанието да науча малко повече за направата на хербарий и употребата им за разрични направи си сам проекти и декорации. За всички любители на растенията,  това хоби може да се окаже изключително интересно и разтоварващо, плюс че в него се включват дълги разходки сред природата в търсене на най-красивите цветове за хербаризиране. Ето и малко допълнителни знания от специалистите в областттаIV. Събития - Вино и гурме в Пловдив

До скоро събитията бяха ограничени само и единствено в онлайн пространството, но ето, че започват полека лека да се прокрадват и такива на открито. Ето какво предстоящо събитие през месец май хвана окото ми и определено ще направя всичко възможно да успея да присъствам - Дефиле "Вино и гурме" на 8 и 9 май в Пловдив. Събитието е прекрасен повод да се срещнете на чаша вино и вкусна храна с добри приятели, сред зеленината в дворчета на възрожденските къщи в Стария град. Вижте още за събитието


Comments

Form for Contact Page (Do not remove)