Погача на бебе Йоан

Има нещо магично в първите 40 дни от живота на всяко бебе. Това е може би най-трудният и същевременно най-сладкият период. Времето, в което се опознаваме взаимно, свикваме един с друг и сякаш с всеки изминал ден и с всяко вдишване любовта и привързаността помежду ни расте. 

В България първите 40 дни се отбелязват по много интересен и специален начин. Приготвя се сладка погача и други лакомства (не се допуска нищичко солено), за да е сладък животът на бебето. Най-близките приятелки на мама влизат в ролята на добрите орисници, които отправят своите сърдечни пожелания към мъничкия човек. Това беше и първият официален празник на Йоан и всяка минута от този ден беше невероятна. Сякаш цялото пространство край нас беше заредено с любов и топлина. Сигурна съм, че Йоан можеше да го усети, беше толкова спокоен докато го държахме в ръцете си.

Честити 40 дни малък ни Йоан, нека всички красиви пожелания към теб те следват неотлъчно в живота и винаги да усещаш в сърцето си любовта и топлината на този ден.

Comments

Form for Contact Page (Do not remove)